Bíróság

2022.05.25. 20:36

Ittasan okozott balesetet, elmenekült a pápai sofőr

Cserbenhagyás és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 22 éves pápai férfival szemben, aki 2021 novemberében ittasan, egy szabálytalan kanyarodás során busznak ütközött, majd megállás nélkül továbbhajtott.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint az elkövető 2021. november 2-án este Bakonypölöskén ittasan vezetett,  amikor az egyik mellékutcából jobbra nagyobb ívben kanyarodva hajtott ki a falu főutcájára  úgy, hogy a neki jobbról, Kup irányából érkező autóbusz bal hátsó részének ütközött,  melyen nyolcan utaztak. 

A balesetben következtében mindkét jármű megrongálódott, és bár személyi sérülés nem  történt, az eset körülményei alapján annak reális lehetősége fennállt.  

Az elkövető, annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, nem állt meg, és csak mintegy 15- 20 perc elteltével tért vissza gyalogosan a helyszínre, ahol a rendőrök igazoltatták, és az  intézkedés során megállapították, hogy ittasan vezetett, melyet utóbb a vérvizsgálat  eredménye is megerősített.  

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és  pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak, valamint indítványt tett  arra is, hogy a bíróság a férfit határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!