Kétnapos megmérettetés

2022.05.05. 10:00

Katona tűzoltók szakmai versenyét rendezték meg Veszprémben

A megyeszékhelyen rendezték meg a Magyar Honvédség Parancsnoksága Tűzoltó Szakmai Versenyét 2022. május 3.-án és 4-én. A kétnapos megmérettetésen hat katonai alakulat tűzoltó alegysége vett részt. Jellemzően repülőtereken, raktárbázisoknál, védett létesítményeknél szolgáló katonák érkeztek a versenyre, amelybe bekapcsolódtak a veszprémi hivatásos tűzoltók is.

Molnár Sándor

Forrás: Molnár Sándor/Napló

A tűzoltó szakmai versenyre az MH Anyagellátó Raktárbázis, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, az MH Pápa Bázisrepülőtér, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, az MH Bakony Harckiképző Központ és az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ küldött versenyzőket. Mellettük a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának csapata is részt vett a megmérettetésen

Kedden egy 4 x 100 méteres csapatváltó során tűzoltó elemekkel „tarkított” akadálypálya várta a versenyzőket a Jutasi úti Helyőrségi Sporttelepen. Az egyéni versenyben 120 méteres tömlőcipelést hajtottak végre légzőkészülékben az indulók, és meghirdettek egy műszaki mentési feladatot is. Ennek során sérült mentését hajtották végre a katonák, akiknek egy közel 70 kilogrammos bábut is kellett hordágyon cipelniük 200 méteres távolságra. 

Szerdán a csapatverseny utolsó fordulójában egy MAN tűzoltó gépjárműfecskendőről indított szerelési gyakorlat várt a csapatokra. A feladat során összeszereltek egy alapvezetéket, hogy eljussanak a 117 méterre lévő céltábla közelébe, majd a vízsugárral célba lőve kellett minél gyorsabban megtölteni adott mennyiségű vízzel egy tartályt. A feladattal azt szimulálták, hogy milyen gyorsan képes a tűzoltó csapat elvégezni a szerelést és az oltást a beavatkozás során. 

A Kossuth laktanya alakulóterén látványos tűzoltó-műszaki mentési bemutatót is tartottak az eredményhirdetés előtt. A csapatversenyt végül a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-Parancsnokság nyerte meg, második lett az MH Anyagellátó Raktárbázis, Bázisparancsnokság, míg a harmadik helyen az MH 86. Szolnok Helikopterbázis csapata végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!