Kevesellte a kártérítés összegét

2022.05.18. 08:00

Lebukott a férfi, aki iratot hamisított

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt egy férfi ellen, aki hamisított végrehajtási lapot nyújtott be a végrehajtóhoz, hogy a bíróság által megítéltnél jóval magasabb összeghez jusson, közölte Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint a bíróság egy büntetőügyben közel hat és fél millió forint kártérítést ítélt meg a 49 éves férfi javára, aki ezzel nem elégedett meg, és az ítélet kézbesített példányán az összeget 11 807 457 forintra hamisította, Benyújtott a bíróságra egy végrehajtási lapot, melyen szintén a hamis összeget jelölte meg, és mellékelte hozzá a hamisított ítéletet. A bíróságon észrevették az eredeti és a hamisított ítéleten szereplő kártérítés közötti különbséget, így azt nem fizették ki az illetőnek. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!