Bíróság

2022.05.19. 17:00

Meghosszabbítottak a letartóztatását a Gicen elfogott 19 éves embercsempésznek

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 19 éves olasz állampolgárságú férfinak, aki 2022. május 16-án húsz illegális határátlépőt akart egy furgonban Ausztriába juttatni.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Illusztráció

Forrás: Illusztráció

A megalapozott gyanú szerint az elkövető a szerb-magyar határ közelében vette fel a Magyarország területére előzőleg engedély nélkül belépő, és magukat szír, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló migránsokat, hogy az államhatár jogellenes átlépésével Ausztriába szállítsa őket. A férfi a szállítás sikeressége esetén 3000 eurót kapott volna az ismeretlen megbízójától.

 A gyanúsított a húsz személyt az áruszállításra kialakított kisteherautó zárt, sötét rakterében, ülések, biztonsági berendezések nélkül szállította, mely miatt a csempészett személyeknél rosszullét, légszomj alakult ki.

 A migránsokat szállító furgon május 16-án délelőtt tíz óra körül Gicen haladt át, amikor a rendőrök megállították. A gyanúsított menekülni akart a rendőrök elől és elfutott, azonban rövid időn belül elfogták.

 A bíróság az ügyészség indítványával egyetértett és a szökés, illetve annak továbbra is fennálló veszélye miatt a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A gyanúsított a végzés ellen fellebbezett, míg védője az ülésen nem volt jelen, így a döntés nem végleges.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában