Civilként volt ott

2022.05.04. 14:00

Segített a lángok megfékezésében a pápai katona

Egy pápai idősotthonban történt tűzeset elhárításában vett részt az MH Pápa Bázisrepülőtér egyik katonája, aki civilként tartózkodott az intézményben.

Napló-információ

Varjas Péter őrvezető

Forrás: MH Pápa Bázisrepülőtér

A honvedelem.hu beszámolója szerint Varjas Péter őrvezető, az MH Pápa Bázisrepülőtér Tűzoltó és ABV Szakasz repülőtéri tűzoltója április 22-én a reggeli órákban, pihenőidejében egy barátjának segített az egyik pápai idősotthonban, amikor megszólalt a tűzjelző. Ekkor vette észre, hogy az egyik szobából az ablakon és az erkélyajtón keresztül dől ki a füst. Varjas Péter áramtalanította az épületet, majd elkérte a gondnoktól a porral oltó készüléket. A bázisrepülőtér őrvezetője a szobába belépve látta, hogy lángol egy televízió. A kézi tűzoltó készülék tartalmát a tűzre fújta, ezzel megakadályozva annak továbbterjedését. 
Ezt követően segített az intézmény dolgozóinak kimenekíteni a mozgáskorlátozott lakókat, és ellenőrizte, hogy nem maradt-e valaki a füsttel borított épületben. Végül segített a kiérkező városi tűzoltói egységnek az oltási munka előkészítésében – közölte a honvedelem.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!