Az ügyészség előtt az ügy

2022.05.27. 12:00

Százezreket csalt ki „könnyen, gyorsan” megszerezhető jogosítvány ígéretével a füredi férfi

Csalás megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon egy 25 éves balatonfüredi lakos ellen.

police.hu

Forrás: police.hu

Először 2020 decemberében tett bejelentést egy sértett arról, hogy több százezer forinttal megkárosították. A sértett egyik ismerőse a csalót úgy mutatta be neki, mint aki jelentősen meg tudja könnyíteni és gyorsítani a jogosítványhoz  jutást. Ennek fejében 2020 őszén két alkalommal több százezer forintot adott át a magát ügyintézőnek kiadó elkövetőnek.

A nyomozás során folyamatosan bővült a sértetti kör, a rendőrök megállapították, hogy 2021 szeptemberéig összesen 22 személytől vett át hasonló ígérettel pénzt a csaló. Áldozatai számára megtévesztésre alkalmas iratokkal próbálta bizonyítani, hogy a beiratkozás megtörtént, le lettek jelentve vizsgára és a jogosítvány már elkészült. Amikor a sértettek rájöttek a csalásra, a férfi elérhetetlenné vált. A tettest a rendőrök 2021. március 8-án előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!