Erőszakos nevelési módszere

2022.05.16. 12:00

Terror alatt tartott egy testvérpárt a Veszprém megyei tanárnő

Kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a tanítónőt, aki a durva fegyelmezési módszereivel veszélyeztette a rábízott gyerekek testi, erkölcsi és értelmi fejlődését.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az 56 éves elkövető több mint két évtizede dolgozott pedagógusként, és 2013 óta tanított a Veszprém megyei általános iskolában, ahol ismert volt a túlzott szigorúságáról és fegyelmezési módszereiről. Bánásmódja gyakorta ellentétben állt a gyermekek életkori sajátosságaival, akikkel szemben visszatérően durva, megalázó és trágár kifejezéseket használt, ha pedig a tanulók nem értették a tananyagot, volt, hogy felrugdosta az iskolatáskáikat, földhöz vágta a füzeteiket.

 Egy testvérpár is a nevelése alá került, a fiúgyermek 2017-ben nyolcévesen, húga pedig 2019-ben hétévesen lett a tanítványa. A tanítónő mindkettőjükkel szemben hasonlóan durva módszereket alkalmazott, továbbá, amikor nem tetszett neki a gyerekek viselkedése, bántalmazta is őket.

 A kisfiút egyszer úgy megütötte, hogy az lefejelte a padot és vérezni kezdett a szája, melyet követően a vádlott kiküldte a mosdóba, majd elküldte testnevelésórára. Hibás házi feladata miatt többször becsmérlő kifejezést tett a kislány értelmi képességeire, de olyan is volt, hogy büntetésből elvette a tízóraiját, vagy egy rossz feladatmegoldás miatt szinte az összes lapot kitépte a füzetéből. 2020. év elején egy rossz feladatmegoldást követően tenyérrel homlokon ütötte a padban ülő gyermeket, aki ennek következtében hátraesett, és a mögötte lévő padba verte a fejét.

 A fiúgyermek sokáig nem mert szólni a nevelőszüleinek, csak miután megtudta, hogy húgával is kegyetlenül bánik a tanítója, számolt be a vele történtekről. A gyermekeket ezt követően másik iskolába íratták, ahol a problémáik megszűntek.

 Az ügyészség a tanítónővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak és indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozástól, amelynek során tizennyolc év alatti személyek nevelését, felügyeletét végezné, illetve vagy ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában