Bíróság

2022.05.05. 13:37

Tizenöt év fegyházra ítélték a kegyetlen férfit, aki majdnem halálra verte lakótársait Ajkán

Súlyosította a másodfokú bíróság, a Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően, a férfi büntetését, aki egy nőnek és egy férfinak életveszélyes sérüléseket okozott, közölte lapunkkal a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Kovács Erika

Forrás: Pixabay

Azt írták, a jogerős ítéleti tényállás szerint a vádlott és a sértettek egy elhanyagolt ajkai pinceépületben laktak, italozó életmódot folytattak. A vádlott korábban is többször bántalmazta lakótársait. Rájuk támadt 2020 áprilisában is, mivel a közösen vásárolt bort megitták. A férfit egy balta élével kétszer fejbe vágta, amivel többszörös koponyacsont-törést okozott, az arca jobb oldalát összezúzta. Ezután ütötte, rúgta és ezzel sorozatos bordatörést is okozott neki. A nőt is ütlegelte, megrugdosta, nagy erővel a fejére taposott. Egy szemtanú értesítette a rendőrséget, a nő és a férfi életét az időben érkező orvosi segítség mentette meg. A Veszprémi Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Győri Ítélőtábla május 5-én kihirdetett ítélete a fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve, a férfi büntetését súlyosította, annak tartamát 15 évre felemelte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!