Helyi kék hírek

2022.05.27. 13:00

Tömegek jönnek a Balatonhoz? Cél a közbiztonság

Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy egyebek mellett közölte, a szokottnál is több turista várható a világjárvány után a balatoni térségbe, amelyre kiemelt figyelmet kell fordítani.

Kovács Erika

Ez a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonnyitó értekezletén hangzott el a minap, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) tájékoztatása szerint. A bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok végrehajtásáért jött létre Somogy, Veszprém és Zala megyében a Balaton-parti, illetve a Velencei-tó térségében működő rendőrkapitányságok munkájának összehangolásáért. A BKKB főleg az idegenforgalmilag frekventált területeken a balesetek, a bűncselekmények, a szabálysértések megelőzését, felderítését, a rendőri feladatok egységes, hatékony és szakszerű végrehajtását tűzte ki célul, így biztosítja a lakosság és a turisták biztonságát. A szezonnyitón Molnár Gábor dandártábornok, a feladatok idei koordinációjáért felelős SMRFK vezetője kiemelte, az említett bizottság és a rendőrség feladata, hogy a garantálja a közbiztonságot a Balaton és a Velencei-tó térségében nyáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!