Erőszak

2022.05.06. 09:00

Törött sörösüvegből lett balhé Balatonalmádiban

Önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ököllel próbálta kártérítésre bírni a sértettet, aki véletlenül összetörte a sörösüvegét.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint a 31 éves férfi 2021. június 13-án hajnalban a barátaival egy  balatonalmádi szórakozóhelyen tartózkodott, ahol az ügy másik vádlottja, egy, a  társaságában lévő 21 éves férfi belekötött a szomszédos asztaltársaságban ülő  sértettbe, majd a kötekedést követően meg is ütötte, illetve többször ütött felé. A sértett védekezett, de a dulakodás közben megbotlott, és leverte a szomszédos asztalon lévő  sörösüveget, amely így eltörött.  

Ezen a sörösüveg tulajdonosa felháborodott, és követelte a sértettől, hogy fizesse ki  az árát, melyre a sértett nem volt hajlandó. A 31 éves vádlott ekkor megragadta a  sértettet, térdével rúgta, majd ököllel ütötte, hogy az akaratát érvényesítse. Végül  elengedte a férfit, aki elővett egy 1000 forintost, és a földre dobta, melyet azonban a  vádlott nem tett el.  

Az ügyészség vádiratában az önbíráskodó férfival szemben végrehajtásában  felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Társával szemben, aki ellen  garázdaság vétsége miatt emelt vádat, szintén végrehajtásában felfüggesztett  szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!