Az elmúlt nap

2022.06.27. 09:17

A rendőrök 24 óra alatt hat ittas sofőrt fogtak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány nyolc embert elfogott, köztük hatot bűncselekmény elkövetésén tetten értek. A járőrök nyolc főt előállítottak, hat embert ittas járművezetés gyanújával. Biztonsági intézkedést egy esetben hajtottak végre.

police.hu

Forrás: Pixabay

Egy 35 éves férfi személyautójával közlekedett 2022. június 26-án délelőtt Balatonfüreden, a Séta utca irányából a 71-es számú főút felé - írja a police.hu.

 A két út kereszteződésében - a balra kanyarodni tilos jelzőtábla ellenére – balra fordult járművével, ezért a szabálysértést észlelő járőrök intézkedés alá vonták a fiatalembert. Az igazoltatáskor felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy az érdi sofőr alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, amelyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat megerősített. Az egyenruhások a vezetőt elfogták és előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra. A rendőrök a férfivel szemben 50.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki a kanyarodás szabály megszegéséért, valamint ellene büntetőeljárást kezdeményeztek – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!