Hiába vettek jegyet

2022.06.29. 18:00

Bezárt a veszprémi szórakozóhely, balhézni kezdtek a fiatal férfiak

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 24 és 28 éves férfival szemben, akik 2022 februárjában a szórakozóhely berendezésén torolták meg Veszprémben, hogy bár volt belépőjegyük, mire odaértek, a klub bezárt.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a két fiatal férfi egy ismerősük társaságában este fél tizenegy körül  belépőjegyet vett magának, hogy az éppen zajló koncertet követő zenés programon részt  vegyenek, majd elmentek és máshol italoztak.  

A vádlottak és barátjuk röviddel éjjel egy óra előtt visszamentek a klubhoz, ám a  szórakozóhely ekkorra már bezárt. 

A két férfi erre feldühödve, hogy feleslegesen fizették ki a belépőjegy árát, a zárt bejárati  ajtóhoz ment, és a szórakozóhely kinti bútorait, több könyöklőasztalt feldöntött, azokat a  főbejárat elé görgették, illetve az egyik asztal lábtartóját letörték, amivel 20 000 forintos kárt  okoztak.  

A klub üzemeltetője meghallotta a vádlottakat, és a villanyt felkapcsolva visszament az  üzlettérbe, mire az elkövetők felhagytak a garázda viselkedésükkel, majd a közelben  várakozó barátjukkal együtt egy másik szórakozóhelyre mentek, ahol azonban elfogták  őket.  

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban  pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben a Veszprémi  Járásbíróságnak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!