Néhány perc alatt történhetett

2022.06.06. 13:17

Eltűnt két fiú a Balatonban - Megszólalt a horgász, aki kimentette a harmadik társukat

Teljesen kimerülve, mondhatni sokkos állapotban húztuk be a csónakunkba a fiút, aki kifelé úszott szombaton, este fél nyolc körül.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló illusztráció

Két másik társa elmerült - mondta el neve mellőzésével egy balatoni horgász. Arról is beszélt: az egész borzalmas eset néhány perc alatt történhetett szombaton. A férfi párjával együtt ment ki a csónakkal a Balatonvilágos előtti vízre, a parttól úgy 450 méterre. A horgász a vizet, a kapást figyelte, körülöttük a szokásos balatoni forgalom volt: az emberek fürdőztek, úsztak, jöttek-mentek a vitorlások, a SUP deszkások, amikor egyszer csak hallotta, segítségért kiáltanak. Látta, hogy több csónakból is vízbe ugrottak a horgászok tőlük úgy 300 méterre, és arra is figyelmes lett, hogy nagyon gyorsan úszik valaki kifelé, miközben segítségért kiált.

A horgász, odasietett hozzá, és párjával együtt a csónakba segítette a teljesen kimerült fiatalembert.

A férfi úgy tudja, hogy a három fiatal a Balatonnál dolgozik, és munka után rendszerint fürdőztek a tóban, ahogy ezúttal is történt. Egy szörfre hasalva mentek a vízen, beszélgettek, aztán az esti parti szél kicsit fodrozta az amúgy tükörsima tavat, és deszkával együtt elsodorta őket távolabbra. A szörf közben kicsúszott alóluk, amikor két fiatal ismeretlen okból elmerült, a harmadik pedig úszva menekült kifelé, a deszkát egy vitorlás vitte partra. A horgász, akit nagyon megviseltek a történtek, arról is beszélt, hogy azonnal többen és nagy erőkkel keresni kezdték az eltűnt fiatalokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!