7 férfi, 3 nő és 5 gyermek

2022.06.18. 11:47

Embercsempészt fogtak el a rendőrök Herendnél

Külföldi embercsempész és illegális migránsok tartózkodtak egy kisbuszban az ellenőrzéskor.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján a rendőrök 2022. június 18-án 9 óra 40 perckor Herend külterületén állítottak meg egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy külföldi állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 15 külföldi személy utazott, akik valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat. A 7 férfi, 3 nő és 5 gyermek jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni - írja a police.hu.

A sofőrt elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az egyenruhások a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!