Tanácsok

2022.06.28. 16:00

Füreden is a biztonságra és a megelőzésre hívták fel a figyelmet a rendőrök

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársa bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal látta el a turistákat.

Forrás: police.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 202-ben is útjára indította a Biztonságban útközben elnevezésű bűn- és baleset-megelőzési programot, melynek keretében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója 2022. június 28-án délelőtt a helyi vasútállomáson várta az érdeklődő állampolgárokat.

Hasznos prevenciós tanácsokkal tájékoztatta az utasokat - közülük is elsősorban az indulni szándékozó nyaralókat - a személy- és vagyonbiztonságukat érintő veszélyekről, valamint ezek elkerülésének lehetőségeiről. Felhívta a figyelmet többek között arra, hogy soha ne hagyják őrizetlenül utazótáskáikat, értéktárgyaikat, pénztárcájukat, mobiltelefonjukat, irataikat és ezeket ne a táska tetejére rakják, hanem annak belső zsebébe. Tanácsolta még, hogy a válltáskát ne a hátuk mögé tegyék, hanem tartsák szorosan a testük előtt, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá. Hangsúlyozta továbbá, ha hosszabb időn át utaznak, gyakran ellenőrizzék közben értékeik meglétét. Az előadó a program során az állomás közelében fekvő vasúti átjáró kapcsán felhívta az emberek figyelmét a balesetveszélyes helyzetekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.  

A turisták sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése és visszaszorítása, valamint a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében Balatonfüreden a járőrök visszatérően ellenőrzik a vasútállomás területét és annak környékét az idegenforgalmi szezonban. - írja a police.hu oldal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!