Rongálás a pályaudvaron

2022.06.02. 09:00

Húszforintossal törte be a busz hátsó szélvédőjét egy füredi kamasz

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: rendőrség

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. február 11-én arról, hogy ismeretlen tettes egy balatonfüredi pályaudvaron parkoló autóbusz hátsó szélvédőjét betörte - írja a police.hu. Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, majd a 15 éves helyi fiatalt gyanúsítottként kihallgatták. 
A fiú elismerte tettét, és elmondta azt is, hogy a bűncselekmény helyszíne közelében azon versenyeztek a barátjával, hogy egy húszforintos pénzérmét melyikőjük tud messzebbre dobni. Egy ilyen dobást követően találta el a busz hátsó ablakát, mely betört, ő pedig elfutott a helyszínről. A fiatal ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek átadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!