Vádat emeltek ellene

2022.06.24. 13:00

Segítségnyújtás nélkül lelépett a sofőr, aki a zebrán ütött el egy gyalogost Pápán

Segítségnyújtás elmulasztása és közúti baleset okozása miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 31 éves férfival szemben, aki a zebrán ütött el egy gyalogost, majd megfelelő segítségnyújtás nélkül, sietve távozott a helyszínről.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövető 2019. november 20-án délután, Pápán a személygépkocsijával nem adott elsőbbséget egy körforgalomban lévő gyalogos-átkelőhelyen közlekedő férfinak, akit elütött - olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében. A vádlott ezután kiszállt az autóból és odament a súlyosan sérült gyalogoshoz, de miután egy odasiető szemtanú megkérdezte tőle, hogy hívjon-e mentőt, igenlő választ adva, a hívást meg sem várva visszaült a gépkocsiba és elhagyta a helyszínt.
A gyalogos a baleset következtében 6-8 hét alatt gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.
A büntetőeljárás során az elkövető ismeretlen helyre távozott, ezért őt az ügyészség távollévő terheltnek nyilvánította és távollétében emelt vádat vele szemben.
A vádiratban az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt az elbírálásra illetékes Pápai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!