Vádat emeltek ellene

2022.06.23. 11:00

Telefont lopott, rollert hajigált a veszprémi piacon, kirakatokat tört be a belvárosban

Zsebtolvajlás, többrendbeli garázdaság és rongálás miatt emelt vádat egy fiatal férfi ellen a Veszprémi Járási Ügyészség.

Forrás: Pixabay

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a 24 éves férfi 2021. október 16-án a délutáni órákban a veszprémi piacon egy nő pulóverzsebéből lopta el a 74 ezer forintos mobiltelefonját az igazolványaival és a bankkártyájával együtt - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A sértett észrevette a telefon eltűnését, kérdőre is vonta a férfit, aki tagadta, hogy nála lenne a készülék. A sértett ismerőse ekkor felhívta a keresett telefont, melyet – miután a zsebében csörögni kezdett – a férfi visszaadott a tulajdonosának.
Még ezen a napon este az ittas állapotban lévő elkövető Veszprém belvárosában ököllel betörte egy lakás teraszának üvegét, cselekményével 145 ezer forint kárt okozva. Ezután a piachoz ment, ahol a járókelőket trágár szavakkal provokálta, és egy elektromos rollert dobott az emberek közé, mellyel sérülést, illetve anyagi kárt nem okozott, de magatartása a jelenlévőket megbotránkoztatta.
A férfi ekkor őrizetbe került, ám elengedték, majd pár hét múlva, november 6-án folytatta az ámokfutását. A hajnali órákban szintén ittasan két kirakatüveget is betört a belvárosban, az egyiket kővel, a másikat italos üveggel dobta meg. Az okozott kár mindkét esetben meghaladta a 200 ezer forintot. A férfi egy harmadik üzlet fotocellás ajtaját is megrúgta, illetve próbálta feszegetni, de ebből kár nem származott.
A férfival szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.
A bűnismétlés miatt a férfi az eljárás során letartóztatásba került, az ügyészség indítványozta a bíróságnak, hogy az ítélethozatalig maradjon letartóztatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában