Telefonjával fel is vette

2022.07.05. 11:30

13 éves fiút kényszerített szexre egy Veszprém megyei férfi

Kiskorú személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

A nyomozás eddigi adatai szerint a 45 éves, Veszprém megyében élő férfi 2018 nyarán vette fel a kapcsolatot az egyik ismerőse akkor 13 éves kisfiával, és bár tisztában volt az életkorával, rábírta a fiút, hogy szexuális kapcsolatot folytassanak - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 
A kapcsolat évekig tartott, melynek során a férfi telefonjával fel is vette az együttlétüket. Amikor a sértett szerette volna megszüntetni a helyzetet, azzal fenyegette meg a fiatalt, hogy a felvételt elküldi a családi, baráti körének. A fiú egyre rosszabb lelki állapotba került, míg végül 2022 júniusában az édesanyjához fordult segítségért, aki feljelentést tett. 
Az ügyészség a szökés és bűnismétlés lehetőségének, illetve a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében tett indítványt a gyanúsított letartóztatására, amelyet a Veszprémi Járásbíróság az indítvánnyal egyezően egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!