Fenyegetés

2022.07.11. 20:00

A háziorvos asszisztensére támadt egy férfi a Pápa környéki faluban

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki 2022 februárjában az egyik Pápa környéki falu orvosi rendelőjében a háziorvos asszisztensére támadt.

Veszprém Megyei Főügyészség |

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint az elkövető egy orvosi beutaló kiállítása miatt került nézeteltérésbe a sértettel a helyi egészségház várótermében, melynek során a beutalót összegyűrte és az asszisztens nyakához dobta, majd támadólag megindult a nő felé, azzal fenyegetőzve, hogy kitekeri a nyakát. A sértett a vádlott elől bement az orvosi vizsgálóba, melynek ajtaját be akarta zárni, azonban nem tudta, mert a férfi utánament, és nyomta befelé az ajtót, amely emiatt nekicsapódott asszisztensnek, aki az ütéstől a vizsgálóasztalra esett. A vádlott ezek után bement a vizsgálóba, ahol ismét megfenyegette a sértettet, majd a háziorvos felszólítására távozott az egészségházból. Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben azzal, hogy a bíróság az előkészítő ülésen történő beismerése esetén egy év hét hónap végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!