Baleset baleset hátán - Bőven akadt dolga a hétvégén a megyei rendőröknek

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt hétvégén a rendőrök egy halálos, tizenöt személyi sérüléssel járó és huszonnégy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány kettő embert őrizetbe vett és tizennégy főt elfogott, közülük nyolcat bűncselekmény elkövetésén tetten értek. A járőrök huszonhat embert előállítottak, tizennégyet ittas vezetés gyanújával. Biztonsági intézkedést hat esetben hajtottak végre.

police.hu

Forrás: police.hu

A police.hu közleménye szerint egy 27 éves férfi személyautójával közlekedett 2022. július 24-én kora reggel a 77-es számú főúton Lesencetomaj irányából Tapolca felé. A vezető haladása során, az 51. kilométerszelvénynél, egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett és a bal oldali füves útpadkára sodródott, majd onnan vissza, a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott. Ott az autó a tengelye körül megpördült és az úttestre merőlegesen állt meg. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, de a járműben anyagi kár keletkezett. A rendőri helyszíneléskor felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy az ajkai fiatalember alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, amelyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszteres vizsgálat megerősített. A sofőrt az egyenruhások elfogták és előállították további mintavétel elvégzése céljából. Ellene a rendőrök – vezetői engedélyének elvétele mellett – büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt, valamint a közlekedési baleset okozásáért szabálysértési feljelentést tettek a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!