Elrendelték a letartóztatását

2022.07.21. 15:00

Szlovákiában fogták el a Bándnál lekapcsolt embercsempész megbízóját

Európai elfogatóparancs alapján Szlovákiában kézre került, embercsempészéssel gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára.

A nyomozás adatai szerint a 35 éves szlovák állampolgárságú férfi 2021 júniusában bízott meg egy magyar állampolgárt azzal, hogy a szerb-magyar határ közelében személygépkocsival az országba illegálisan, érvényes okmányok nélkül belépett külföldi állampolgárokat vegyen fel, és segítsen nekik Ausztriába jutni - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.
Ez alapján a sofőr 2021. június 22-én délután négy, magát utóbb szírnek valló férfit vett fel egy Baja közeli erdős területen. 
Utasaival Nagycenk felé indult el, ám útközben a 8-as számú főút bándi lehajtójánál a NAV járőrei a személygépkocsit igazoltatták, és a sofőrt, illetve az illegális bevándorlókat, akik  fejenként 4000 eurót fizettek volna a sikeres Ausztriába jutásért, előállították. 
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozásában utóbb derült fény a megbízó személyére, aki ellen előbb belföldi, majd a bíróság által 2022. április 1-jén európai illetve nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására került sor. Utóbbiak eredményeképpen a keresett férfit Szlovákiában elfogták és 2022. június 28-án a magyar hatóságok részére átadták.
Az ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság a szökés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyének megakadályozása végett a férfi letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, a döntés a gyanúsított védőjének fellebbezése folytán a Veszprémi Törvényszék végzésével vált véglegessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!