Összehordott hulladék gyulladt ki Kertán (frissítve)

Vasárnap késő este óta tombol a hatalmas tűz Kertán, ahol műanyag bálák gyulladtak meg.

Kovács Erika

Forrás: Gyarmati László / Veszprémi Napló

Ötezer négyzetméter alapterületen, nyolc méter magasan felhalmozott, bálázott műanyag hulladék gyulladt meg a faluban vasárnap késő este 

- közölte megkeresésünkre Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Azt mondta, egy műanyag feldolgozó üzemben keletkezett a tűz, eddig ismeretlen okok miatt. Az oltást hatalmas erőkkel, ötven tűzoltóval, 15 járművel, több vízsugárral, munkagépekkel kezdték meg, illetve végzik jelenleg is, így a veszprémi, a pápai, az ajkai, a sárvári és a keszthelyi hivatásos és a kamondi önkéntes tűzoltók. Az oltást a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, és a helyszínen dolgozik a mobil labor is, utóbbi a levegő károsanyag tartalmát folyamatosan méri. Hétfőn reggel kilenc és 12 óra között összesen 15 ház lakóinak szóltak, hogy a füst miatt ne hagyják el otthonaikat, és ne nyissák ki az ablakokat. A tűz miatt nem sérült meg senki és a lángok lakóházakat sem veszélyeztetnek, mert a tűzoltók emberfeletti munkával megakadályozták a lángok továbbterjedését. A tűz okát vizsgálják majd.

Forrás: Gyarmati László

Nagyné Varga Anikó, Kerta polgármestere elmondta, még vasárnap késő este a képviselőkkel együtt a helyszínre ment, ahol borzalmas látvány fogadta őket. Hatalmas, illetve félelmetes lángoszlopot láttak, hétfőn pedig óriási füst is keletkezett, ami a szél irányától függően mindig más és más irányban érintette a falut. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!