Rájuk is támadt

2022.07.12. 07:00

Halálosan megfenyegette a rendőröket a rabszállítóban egy Veszprém megyei férfi (videó)

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást a 32 éves férfi ellen, aki szállítás közben fenyegette a rendőröket, miközben megrongálta a rabszállító autó zárszerkezetét.

Forrás: ügyészség

2022. június elején vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt a rendőrség őrizetbe vett, majd gyanúsítottként hallgatott ki egy Veszprém megyei férfit, akit az ügyészség indítványával egyezően a Veszprémi Járásbíróság letartóztatott - írja sajtóközleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.
A megalapozott gyanú szerint letartóztatásának elrendelése után -  miközben a bíróságról a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították - a férfi egyre agresszívabban viselkedett, nemtetszését fejezte ki a bíróság döntésével szemben, és emelt hangon szidta a kísérő rendőröket. Miután elhelyezték a rabszállító autóban, a férfi megbilincselt kézzel rátámadt a rendőrökre, majd testi erejét felhasználva próbálta megütni a hivatalos személyeket, akik a ruházatánál fogva tartották vissza a folyamatosan szabadulni akaró elkövetőt.
Végül a rendőröknek sikerült a letartóztatott személyt visszafogni és a jármű rabszállító helyiségének ajtaját bezárni, de a férfi ezután sem nyugodott meg. 
Az elkövető a szállítás során kiabálva többször azzal fenyegette a hadnagy és főtörzsőrmester rendfokozatú rendőröket, hogy kapcsolatai révén elintézi, hogy ismerősei, rokonai előbb a kezüket-lábukat eltörjék, majd meg is öleti őket. 
A férfi a fenyegetések során a rabszállító helyiség ajtaját folyamatosan rugdosta, illetve a könyökével, nagy erővel addig ütötte, amíg annak zárszerkezete megrongálódott.
Az azóta is letartóztatásban lévő férfit később a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen, majd a videófelvétel megtekintését követően beismerő vallomást tett és visszavonta panaszát.
A bűncselekmény elkövetését testkamera rögzítette, a videó ITT látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában