Bíróság

2022.07.14. 15:00

Sört, pezsgőt és whiskyt lopott a zirci tolvaj

Többrendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 44 éves zirci férfival szemben, aki 2021. november közepétől az idei év elejéig egy üzletből, majd egy fogadó udvaráról tulajdonított el szeszes italt.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező elkövető rendszeres haszonszerzésre törekedve, bűncselekmények elkövetéséből tartotta fenn magát. Ennek során 2021. november 15-én egy zirci üzletből három dobozos sört lopott, úgy, hogy azokat az oldaltáskájába rejtve vitte ki a boltból. December 30-án, majd január 1-jén pedig az üzemeltető tudta és beleegyezése nélkül egy szintén zirci fogadó és vendégház körbekerített udvarába ment be, ahonnan először tizenegy üveg pezsgőt, majd másnap egy üveg whiskyt lopott el. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!