Ütközés

2022.07.11. 14:21

Súlyos vonatbaleset történt Balatonfüreden

Nekitolatott egy mozdony egy személyvonatnak Balatonfüreden, a Jókai utcai vasúti átjáróban hétfőn kora délután - közölte Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Azt mondta, nem lehet tudni, miért történt az ütközés, a baleset miatt az utat lezárták, a forgalmat a környékre elterelik.  

Forrás: Kovács Erika/Napló

Információnk szerint egy embert súlyos, négyet pedig könnyű sérüléssel szállítottak kórházba. Úgy tudjuk, a mentést nagy erőkkel végzik jelenleg is.

Forrás: Kovács Erika/Napló

A rendőrségi szóvivő elmondta, a vonaton 180-an utaztak. Egy 70 éves nő sérült meg súlyosan. A sérültek között gyermek nincs.
Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával a balatonfüredi önkormányzati és a veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést a balesetnél. 

Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy, szóvivő
Forrás: Kovács Erika/Napló

A tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt, és segítettek abban, hogy eljussanak a sérültek a mentőautókhoz.
A baleset okát a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon vizsgálják. 
A Mávinform közölte, az észak-balatoni vonalon, Balatonfüreden baleset történt 13 óra 38 perckor a Déli pályaudvarról Balatonfüredre 11 óra 30 perckor elindult 19714-es számú Vízipók InterRégió vonatnál. A Balatonfüredre haladó vonat mozdonyának ütközött egy másik, az állomáson tolatást végző mozdony. A helyszínelés miatt a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat az Alsóörs–Balatonfüred–Aszófő közötti szakaszon. Az észak-balatoni vonalon hosszabb menetidőre, jelentős késésekre, kimaradó vonatokra kell számítani. Bevezetett forgalmi változások: a Katica InterRégió vonatok Budapest és Balatonalmádi között közlekednek. A Kék Hullám InterCity vonatok kettéosztva, Budapest és Alsóörs, valamint Aszófő és Tapolca között közlekednek. A Déli pályaudvarról 13 óra 30 perckor Balatonfüredre indult Vízipók IR csak Székesfehérvárig közlekedett, a Balatonfüredről 14 óra 23 perckor a Déli pályaudvarra induló Vízipók IR csak Székesfehérvártól közlekedik, a Déli pályaudvarról 15 óra 30 perckor Balatonfüredre induló Vízipók IR nem közlekedik. A Balatonfüredről 18 óra 23 perckor a Déli pályaudvarra induló Vízipók IR nem közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!