Hatalmas a füst

2022.08.03. 13:56

Égett egy társasház Hajmáskéren, kimenekítették a lakókat (frissítve)

Eddig ismeretlen okból kigyulladt egy lakás Hajmáskéren, egy társasházban szerdán a déli órákban, a lakókat kiküldték az épületből, közölte Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő.

Kovács Erika

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Hat gyereket és két felnőttet a rendőrök, másik két felnőttet pedig az egyre nagyobb füst miatt a tűzoltók hoztak ki az épületből. Mindannyian csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. 
Köbli Miklós, Hajmáskér polgármestere is a helyszínen tartózkodik. 
A hatóságok nagy erőkkel végzik a mentést, a helyszínen vannak a mentők, a rendőrség is, az embereket távolabbra küldik, hogy ne akadályozzák a munkát.


Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a tűz egy 5 szintes, 4 emeletes ház második emeleti lakásban keletkezett. Az oltásban a pétfürdői, a balatonfűzfői és a veszprémi tűzoltók vesznek részt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.
A helyszínen azt láttuk, hogy rendőrök hoznak ki gyerekeket az épületből, hatalmas a füst, és egy mentőhelikopter is érkezik. Az E.On munkatársai is a helyszínen vannak, elzárták a közműveket, gázt, villanyt.
Információnk szerint egy férfi, aki a szemközti épületből meglátta a tüzet, átrohant a házhoz, ahol valaki már berúgta a lakás ajtaját, és közös erővel húztak ki onnan egy lakót, aki a füsttől már járni sem tudott, négykézláb mászott az ajtó felé.

Forrás: olvasó


14.57 FRISS: Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, a tűzoltók eloltották a tüzet, jelenleg az utómunkálatokat végzik. Az épület 16 lakásból áll, amelyekből 19 embert menekítettek ki, volt olyan lakó, akit az erkélyről, létrán hoztak le.
Információnk szerint a tüzet feltehetőleg dohányzás okozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!