Átverés

2022.08.01. 21:00

Elvállalta a munkát, de teljesíteni már nem tudta a pápai ablakos

Többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási ügyészség azzal a helybeli vállalkozóval szemben, aki a 2019 nyara ás 2020 ősze között úgy vállalta nyílászárók beszerelését, s vett át munkadíjat a sértettektől, hogy tudta, cégének anyagi helyzete miatt a munkákat nem tudja elvégezni.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint a férfi tizenkét, zömében pápai és Pápa környéki sértettet, köztük egy oktatási intézményt is megkárosított, akiktől 75 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő összegben vett át pénzt a beszerelés díjaként, melyre azonban egyik esetben sem került sor. A vádlottnak már a szerződések szóban történt megkötésekor sem állt szándékában a teljesítés, amelyre egyébként lehetősége sem volt, megrendelőit pedig csak hitegette, illetve előfordult, hogy elérhetetlenné is vált a számukra. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt is megküldte elbírálásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!