A szomszédot is zaklatta

2022.08.02. 17:00

Fegyverrel fenyegette volt párját a 75 éves ajkai férfi - elrendelték a távoltartását

Volt párját és annak ismerősét fenyegette az az ajkai férfi, akit a bíróság a sértettektől való távoltartásra kötelezett az Ajkai Járási Ügyészség indítványára.

Forrás: Pixabay

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 75 éves férfi és párjának kapcsolata a férfi féltékenysége miatt megromlott és szakítottak, ám a férfi ebbe nem tudott belenyugodni - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.
2022 júniusában észrevette, hogy a nő férfi szomszédjával beszélget a lakás előtti folyosón, ami nem tetszett neki, innentől kezdve rendszeresen próbált a nővel telefonon kapcsolatot létesíteni, napi szinten követte, gépkocsiból figyelte.
2022. július 15-én egy engedéllyel tartott gázriasztófegyvert vett magához, azzal ment a nőhöz és utalva a szomszédra, közölte, hogy megöli ezt a patkányt. Július 28-án ittasan ment autóval a volt párjához, emiatt útközben villanyoszlopnak is ütközött. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy felmenjen a nő lakásába, ahol egy engedély nélkül tartott maroklőfegyvert vett elő, saját halántékához emelte és előbb öngyilkossági szándékot közölt, majd ismét a szomszédot fenyegette megöléssel. Ezután elhagyta a lakást, ám a folyosón találkozott a szomszéddal, akit – miközben kinyírásával fenyegetőzött - megpróbált megütni, ám ittassága miatt elesett. 
Az Ajkai Rendőrkapitányság őrizetbe vette a férfit és két rendbeli zaklatás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki, a későbbiekben azonban további bűncselekmények megvalósulását is vizsgálni fogják. 
Az ügyészség a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a gyanúsított távoltartását a sértettektől, ami azt jelenti, hogy nem léphet velük kapcsolatba sem közvetve, sem közvetlenül és a sértettek lakásától is távol kell maradnia. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a távoltartást négy hónap időtartamra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!