Gyorsan lebukott

2022.08.05. 12:00

Kétszer is telepakolta a bevásárlókocsit a zalai férfi, aztán fizetés nélkül kitolta a veszprémi szupermarketből (videó)

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki nem aprózta el a bolti tolvajlást, ám gyorsan lebukott.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint a 47 éves Zala megyei illetőségű elkövető 2022. március 13-án késő délelőtt személygépkocsival érkezett egy veszprémi szupermarkethez, majd lopási szándékkal bement az üzletbe - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Telepakolt különböző élelmiszerekkel és háztartási eszközökkel egy nagy bevásárlókocsit, majd azt az áruvédelmi kapuk mellett fizetés nélkül kitolta a parkolóban álló járművéhez. Nem elégedett meg azonban a zsákmánnyal, visszament az üzletbe és újabb bevásárlókocsit rakott tele árucikkekkel, majd azt ugyanott ismét kitolta az áruházból.
Ekkorra már felfigyeltek rá, és az üzlet biztonsági őre a nyomába eredt. A férfi a bevásárlókocsit hátrahagyva gyalogosan menekült a helyszínről, ám hamarosan sikerült feltartóztatni.

A vádlott autójában és a hátrahagyott bevásárlókocsiban összesen 200 675 forint értékű áru volt, majd aznap este a lakóhelyén tartott házkutatás során további, ugyanazon üzletlánctól eltulajdonított, 118 543 forint értékű árucikket találtak.
A férfit korábban lopás miatt próbára bocsátotta a bíróság, ezért az ügyészség indítványozta a mostani ügy elbírálására illetékes Veszprémi Járásbíróságnak, hogy egyesítse az ügyeket és szüntesse meg a próbára bocsátást, egyidejűleg halmazati büntetésként ítélje közérdekű munkára a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!