Rendőrség

2022.08.15. 17:00

Perselypénzt lopott a várpalotai templomból

A Várpalotai Rendőrkapitányság egy 41 éves férfi ellen indított büntetőeljárást.

A rendőrségre 2022. augusztus 4-én este érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy az egyik helyi templom perselyéből ismeretlen személy pénzt lopott el. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy a lezárt adománygyűjtők az épületben ráccsal védett területen voltak, melyet miután kifeszített az elkövető, hozzáfért a pénzhez.
A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeképp látókörükbe került a 41 éves várpalotai illetékességű férfi, akit Zalaegerszegen, egy hozzátartozójának ingatlanjában igazoltattak. Az intézkedés alá vont személyt a rendőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A várpalotai férfi beismerte, hogy azért ment napközben a templomba, hogy onnan pénzt lopjon. Miután sikerült felfeszítenie a rácsot, a kasszákat is kinyitotta és azokból az adományokat magához vette. További két perselyt is ellopott, melyeket később, Várpalota egyik parkjában nyitott fel. A 41 éves elkövető 30 ezer forint készpénzt lopott el, és 50 ezer forint kárt okozott.

A várpalotai személy ellen lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Várpalotai Rendőrkapitányság. - írja a police.hu oldal. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!