Vádat emeltek ellene

2022.08.05. 11:00

Túl gyorsan hajtott, letörte a sorompót és a vasúti átjáróba csúszott egy autós Eplénynél

Vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és gondatlanságból elkövetett közérdekű üzem működésének megzavarása miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint a 64 éves férfi 2022. április 30-án a délelőtti órákban személygépkocsival közlekedett Zirc felől Eplény irányába, két utassal - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 
Mivel nem megfelelő sebességgel közlekedett, a vasúti átjáróhoz érve a piros jelzésre nem tudott megállni, és fékezése ellenére a lecsukódó félsorompó csapórúdját letörve járművével az átjáróba csúszott, ahová éppen akkor ért oda a Győrből Veszprémbe közlekedő személyvonat. 
A mozdonyvezető észrevette a sínekre hajtó személygépkocsit, gyorsfékezett, ennek ellenére a vasúti szerelvény a személygépkocsinak ütközött. 
A baleset következtében személyi sérülés nem történt, ám a vasúti közlekedés a helyreállításig szünetelt, emiatt négy, menetrend szerinti vonat késett 13 és 85 perc közötti időtartamot. 
Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!