Lezárult a nyomozás

2022.09.26. 15:00

A 43 éves férfi és 28 éves volt élettársa ellen is nyomoztak

Lezárult a volt élettársak ellen folytatott nyomozás: a rendőrök egy 43 éves férfit és 28 éves volt élettársát gyanúsítottként kihallgatták - tájékoztatott a Pápai Rendőrkapitányság.

Napló-információ

Forrás: Pixabay

 

Az eljárás adatai alapján 2022. február 25-én délelőtt a 28 éves pápai nő megjelent a volt élettársával közös otthonuknál, ám a 43 éves volt párja nem engedte be a lakásba. A felháborodott nő az udvaron talált egy lapátot, amivel beverte a ház konyhájának, illetve az egyik utcafronti szobájának az ablakát. Ezt követően a férfi pedig egy ásóval megszúrta az asszonnyal együtt érkező fiatal lány lábát, majd a kitört szobaablakon keresztül az ásót rádobta az utcán parkoló gépkocsira, amellyel volt párja érkezett. A fiatalkorú sértett a szúrás következtében könnyű sérüléseket szenvedett, a gépkocsiban pedig anyagi kár keletkezett.

A nyomozás során az is megállapítást nyert, hogy a 28 éves nő az egyik közösségi oldalon megismerkedett egy gondokság alatt álló férfival, akit 2022. március 21-én délután arra vett rá, hogy egy ajkai és egy győri telefonüzletben vásároljon részletre két, több százezer forint értékű, előfizetéses mobiltelefont. A vásárlást követően az asszony mindkét készüléket magánál tartotta, a törlesztő részletek fizetését viszont nem vállalta át.

A 28 éves nő ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, hamis magánokirat felhasználása vétség és csalás bűntett, míg 43 éves volt párja ellen súlyos testi sértés bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!