Ügyészségi hírek

2022.09.23. 11:30

Az üléseken és a csomagtartóban is szállította a migránsokat, Csehbányán fogták el

A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 21 éves német állampolgárságú férfival szemben, aki június 10-én hét személyt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint az elkövető a szerb–magyar határ Csongrád-Csanád megyei szakaszán vette fel az előző nap bérelt, osztrák honosságú személygépkocsiba a magukat tunéziai, egyiptomi és palesztin állampolgárnak valló migránsokat, hogy a jogszabályi rendelkezéseket megkerülve, az államhatárok átlépéséhez szükséges okmányok nélkül az Osztrák Köztársaság területére juthassanak.

A csempészett személyek egyike a sofőr mellett, négyen a hátsó ülésen, míg ketten a jármű csomagtartójában helyezkedtek el.

A rendőrség azonban a gépkocsit a reggeli órákban Csehbányán megállította, mire a vádlott menekülni próbált, ám a rendőrök mintegy 200 méter megtétele után elfogták.

A férfi 400 euró reményében vállalta a migránsok szállítását úgy, hogy a csempészett személyeket megállás nélkül, víz, élelem, míg a csomagtartóban utazókat ülések, biztonsági berendezések nélkül, szűk helyre bezsúfolva, a legelemibb higiéniai lehetőségek biztosításának hiányában szállította.

Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozta az illetékes Ajkai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!