Eltiltás

2022.09.15. 15:00

Bíróság előtt a 75 éves férfi, aki a füredi zebrán gázolt el egy gyalogost

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 75 éves férfival szemben, aki 2021 decemberében Balatonfüreden gépkocsijával elütött egy gyalogátkelőhelyen áthaladó asszonyt.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető a délelőtti órákban közlekedett a városban, ám az egyik jelzőtáblával és útburkolati jellel is ellátott átkelőhelyhez érve nem vette észre az úttest menetiránya szerinti jobb oldaláról a bal oldalára áthaladni szándékozó sértettet, akit így elütött. Az asszony az ütközés következtébe a motorháztetőre, majd onnan a földre esett és nyolc napon túl gyógyuló zúzódásos, illetve töréses sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a vádlottat ezen túl határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!