Nyomozás

2022.09.02. 13:00

Ellopta barátnője pénzét az ajkai férfi, majd azt hazudta, betörők voltak

Kifosztással és hatóság félrevezetésével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki, miután ellopta alvó barátnője pénzét, tettét ismeretlen tettes által elkövetett betörésnek tüntette fel.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 44 éves ajkai férfi 2021. augusztus 18-án barátnőjével Bakonybélben, egy panzióban szállt meg, s miközben a nő aludt, pénztárcájából a reggeli órákban elvett 533 ezer forintot. A vádlott ezt követően délután felhívta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy ismeretlenek betörtek a panzióban lévő szobájukba, és a barátnőjétől mintegy 520 000 forintot, míg tőle 120 000 forintot vittek el. Bejelentése nyomán büntetőeljárás indult a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ahol a férfi egy ideig még fenntartotta a kitalált történetet, később azonban bevallotta, hogy ő lopta el barátnője pénzét, a saját pénztárcájából pedig nem tűnt el semmi, csak így hihetőbbnek tartotta a bejelentést. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt az elbírálásra illetékes Zirci Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!