Ügyészségi hírek

2022.09.23. 11:00

Kirabolták ismerősüket a pápai buszpályaudvaron, megkapták érte a büntetésüket

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a két, 26 és 22 éves férfinak, aki szeptember 10-én este kirabolt egy ismerősét a pápai buszpályaudvaron.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők este kilenc óra körül találkoztak ismerősükkel, akitől azt követelték, hogy vigye el őket személygépkocsival. A férfi ennek nem akart eleget tenni, ezért a földre lökték és megrúgták, majd, amikor elmenekült, üldözőbe vették.

A gyanúsítottak a közeli autóbusz-pályaudvaron utolérték a sértettet, megfogták, és tudva arról, hogy készpénzt tart magánál, kezeit oldalra feszítve, a zsebében lévő pénztárcából elvették 60 ezer forintját.

A rendőrség a bűncselekmény miatt mindkét elkövetővel szemben elfogatóparancsot bocsátott ki, melynek eredményeként a 26 éves férfit  szeptember 18-án, társát pedig szeptember 21-én vették őrizetbe.

Az ügyészség szökésük, valamint a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, aminek a nyomozási bíró helytadott, és azt egy hónapra elrendelte.

A végzés ellen az idősebb gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges, míg fiatalabb társa tudomásul vette a döntést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!