Üzletet és párkapcsolatot ígért

2022.09.03. 07:00

Közel nyolcmillió forintot csalt ki a húszéves férfi egy 71 éves várpalotai nőtől

A budapesti elkövető a nyomozók eredményes munkájának köszönhetően került őrizetbe.

Forrás: Pixabay

Egy 71 éves hölgy tett feljelentést 2022. augusztus elején ismeretlen személy ellen, akivel egy közösségi felületen megismerkedett, majd a bizalmába férkőzve - banki utalással - közel nyolcmillió forint összeget csalt ki tőle. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy közös üzleti projekt ígéretével, valamint párkapcsolat létesítésével ejtette tévedésbe őt egy férfi a közösségi felületen folytatott beszélgetés során - írja a police.hu.
Az elkövető a hónapokon át tartó online kapcsolatban a hölgyet rávette arra, hogy utaljon a bankszámlájára hét és fél millió forintot meghaladó összeget. Miután ennek eleget tett a sértett, kiderült, hogy csalás áldozatává vált.
A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként rövid időn belül látókörükbe került a 20 éves budapesti lakos. A férfit a rendőrök elfogták, a Várpalotai Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.  Az elkövető a kicsalt összeg közel felét saját célra használta fel, míg a többit átadta egy társa részére, miután azt a bankból felvette.
A 20 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett - csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, társát még keresik a várpalotai rendőrök. 
A cselekménnyel okozott kár egy része ez idáig megtérült készpénz és értéktárgyak lefoglalásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!