Vádemelés

2022.09.22. 13:00

Lopott árammal termesztette a kábítószer-tartalmú kendert az alsóörsi férfi

Jelentős mennyiségű kábítószer-birtoklással, valamint lopással vádol a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfit, aki saját lakásán termesztett kábítószer-tartalmú növényeket.

A vádirat szerint a büntetett előéletű 59 éves férfi, aki maga is kábítószer-fogyasztó, elhatározta, hogy saját, alsóörsi ingatlanjában fog kannabiszt tartalmazó növényeket termeszteni – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Ennek megvalósítására 2021-ben Ausztriában megvásárolta a szükséges kendermagokat, illetve berendezést másfél millió forint értékben. A lakásában kialakított egy helyiséget, amelyben mesterséges környezetben biztosította a növények fejlődéséhez szükséges speciális feltételeket. A megnövekedett áramszükségletet azonban szabálytalan áramvételezéssel, a mérőórát kikerülő rendszer kialakításával oldotta meg. 
2021 novemberében legkevesebb 138 kendermagot ültetett cserépbe, majd kezdte meg a nevelésüket. 
A nyomozóhatóság a vádlottnál tartott házkutatás során a jelentős mennyiségű kábítószernek minősülő, körülbelül 25 napja kikelt 138 tő növényen kívül további 150 ép, csíraképes kendermagot talált, amelyet a férfi későbbi termesztési szándékkal tartott a birtokában. 
A férfi 25 nap alatt az áramlopással közel 66 ezer forint kárt okozott. 
A nyomozás során letartóztatott, majd később bűnügyi felügyelet alá helyezett férfival szemben börtönbüntetés kiszabására és a kábítószer-termesztéshez szükséges eszközök, valamint a lefoglalt növények elkobzására tettek indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!