Vádat emeltek

2022.09.30. 12:54

Lopott robogóval és bedrogozva indult haza

Jármű önkényes elvételének bűntette, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a munkáltatója robogóját használta engedély nélkül – írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a 26 éves férfi 2021-ben egy balatonfüredi étteremben dolgozott felszolgálóként. Ez idő tájt az étteremnek volt négy robogója, melyeket az alkalmazottak a munkahelyükre történő bejutás és hazajárás érdekében használhattak, de csak akkor, ha rendelkeztek a vezetéshez szükséges engedéllyel,
és azt be is mutatták a munkáltatójuknak. A terhelt nem rendelkezett járművezetői engedéllyel, ennek ellenére 2021. szeptember 19-én hajnalban az étteremvezető tudta és engedélye nélkül elvitte az egyik robogót. Balatonfüreden azonban igazoltatták, melynek során fény derült a jogtalan használatra
és arra is, hogy a férfi korábban marihuánát fogyasztott, és a kábítószer hatása alatt vezette a járművet.
Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!