Az éj leple alatt

2022.09.30. 14:00

Meglopta alvó munkatársát – elkapták

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki alvó munkatársát károsította meg – írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 32 éves férfi 2021 júniusában a sértettel együtt egy vállalkozónál végzett alkalmi munkát, és több munkással együtt egy veszprémi szállóban lakott. A terhelt 2021. június 22-én este bement a sértett szobájába, aki éppen aludt, és ezt kihasználva az ágy melletti éjjeliszekrényen lévő pénztárcájából eltulajdonított 160 000 forintot.
Az elkövető később a nyomozás során az általa okozott kárból 90 000 forintot megtérített. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabására és a bűncselekménnyel szerzett, meg nem térített összeg erejéig vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!