Vádemelés

2022.09.29. 19:00

Nem érkezett meg a feladott küldeménye - Rátámadt a postásra

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 35 éves helybeli nővel szemben, aki az egyik pápai postahivatal alkalmazottját fenyegette, majd a ruházatát megragadta, amiért egy küldeménye még nem érkezett meg a címzetthez.

Ügyészségi

A vádirat szerint az elkövető még tavaly novemberben adott fel egy küldeményt, amely három nappal később még nem jutott el a címzetthez. A vádlott emiatt ismerősével, akivel a postát korábban együtt adták fel, bement a postára, és a hivatalvezetővel szóváltásba került a késedelem miatt. Vitája azonban szidalmazásba csapott át, melynek során becsületsértő kifejezésekkel illette a postai dolgozót, majd többek között azzal fenyegette, hogy hivatali munkaidő lejártát követően megvárja és elintézi. A fenyegetéseket követően az elkövető a posta a felvevőhelyét és az ügyfélteret elválasztó, a vita ideje alatt nyitott plexiablakon benyúlt, és ablaktól mintegy 30 centiméteres távolságban tartózkodó hivatalvezető rövid ujjú szolgálati ingének bal ingujját megragadta. A sértett a fogásból azonban ki tudott szabadulni, védekezésképpen pedig a plexiablakot becsukta, mire a vádlott az erőszakos viselkedésével és távozott az épületből. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!