Vádemelés

2022.09.29. 17:23

Pénzt adott ajándékba volt élettársának, majd ököllel követelte vissza

Önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 43 éves férfival szemben, aki idén tavasszal erőszakkal próbálta visszaszerezni volt élettársától a korábban részben ajándékra adott pénzének egy részét.

Ügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2022. április 8-án 80 000 forintot adott a volt élettársának azzal, hogy abból a gyermeküknek ajándékot vegyen, a megmaradt pénzt pedig majd adja neki vissza, ha pénzre lesz szüksége. A vádlott két nap múlva azonban már többször felhívta a sértettet, és 40 000 forintot kért tőle. A nő nem akart eleget tenni a kérésnek, mire a férfi a sértett pápai lakóhelyére ment, majd a ház udvarán veréssel, öléssel fenyegetve akarta volt élettársát a készpénz átadására kényszeríteni. Az asszony végül 20 000 forintot adott az elkövetőnek, miután az ököllel megütötte és további veréssel fenyegette. Vitájuk során a férfi a sértett édesanyjával is szóváltásba került, melynek során megütötte a nőt, majd miközben a sértettek védekezésképpen kilökdösték az udvarból, a volt élettársát is kétszer arcon ütötte. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!