Ajkai elkövető Füreden

2022.09.26. 10:00

Vádat emeltek a Balatonfüreden elfogott kábítószerdíler ellen

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 29 éves ajkai férfival szemben, akinél 2021 májusában nagy mennyiségű, eladásra kiporciózott kábítószert találtak a rendőrök egy balatonfüredi igazoltatás során.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető a munkavégzésből származó jövedelmét egészítette ki a kábítószer kereskedelmével, melynek során már 2020 februárját megelőzően is értékesített drogot, 2021 tavaszán pedig egy munkatárásnak adott el összesen 1 gramm amfetamintartalmú speed port – adta hírül a Veszprém Megyei Főügyészség.

A férfi 2021. május 12-én délután egy balatonfüredi áruház parkolójában várakozott a személygépkocsijával, amelyben többféle kábítószert vitt magával a vásárlóinak. A rendőrök az igazoltatás során a nadrágzsebeiben is találtak eladásra szánt, kisebb adagokba előre kiporciózott kannabisztartalmú növényi törmeléket, továbbá kokaint és amfetamint tartalmazó fehér porokat, míg a gépkocsiból több mint 400 darab MDMA-tartalmú tabletta, valamint MDMA-, amfetamin- és kokaintartalmú porokat tartalmazó nejlonzacskók kerültek elő.

A rendőrség a férfi lakását is átkutatta, ahol 70 darab, a kábítószerek porciózásához használt simítózáras zacskót, valamint néhány gramm kokaintartalmú fehér port találtak.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a visszaesőnek minősülő elkövetőt a közügyek gyakorlásától tiltsa el, valamint pénzbüntetést is szabjon ki vele szemben, a bűncselekmény elkövetésének idején szerzett és az eljárás során lefoglalt pénzére pedig rendeljen el vagyonelkobzást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!