Szabálytalanul forfult meg

2022.09.16. 17:00

Vádemelés a motorost elütő férfival szemben

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal az 58 éves férfival szemben, aki 2022 májusában a szabálytalan megfordulásával okozott balesetet Veszprémben.

Ügyészség

A vádirat szerint az elkövető a személygépkocsijával balra kanyarodva akart megfordulni, miközben irányjelző használata nélkül lassított és jobbra húzódott. Eközben mögötte haladt egy motoros, aki ki akarta kerülni a vádlottat.

A férfi azonban a kellő körültekintés és irányjelző használata nélkül megkezdte a kanyarodást, melynek során nem biztosított elsőbbséget a járművét kikerülő motorkerékpárnak. A személygépkocsi első kereke már átért a felezővonalon, amikor a motor a jármű ajtajának csapódott, vezetője pedig az ütközés következtében átesett az autó motorháztetején, és nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta az gépkocsi vezetőjével szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában