Ügyészségi hírek

2022.09.23. 19:00

Vasvillára húzással fenyegette volt házastársát egy férfi

A 45 éves férfi ellen folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A vádirat szerint a sértett 2021. július 8-án kora délelőtt felhívta a volt férjét, hogy kiskorú lányuk elment otthonról és nem tudja, hol tartózkodik. A férfi ekkor azzal vádolta az asszonyt, hogy nem tud a gyermekre vigyázni, és megfenyegette, hogy vasvillára húzza.

A délelőtt során a gyermek előkerült, melyről az anya telefonon tájékoztatta a vádlottat, aki azonban továbbra is veréssel fenyegette a nőt. A sértettben ez a korábbi bántalmazása miatt komoly félelmet keltett, ráadásul a késő esti órákban a volt férj trágár szavakkal ismét megfenyegette az asszonyt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a vádemeléskor más bűncselekmény, tartás elmulasztása miatt alkalmazott próbára bocsátás hatálya alatt álló elkövetővel szemben a Veszprémi Járásbíróság szüntesse meg a próbára bocsátást, és mindkét bűncselekmény miatt halmazati büntetésül tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!