Közlekedésbiztonság

2022.10.19. 14:00

Együtt csaptak le a szabálytalan sofőrökre a pápai és az ajkai rendőrök

A közlekedési ellenőrzés során a rendőrök összesen 46 személlyel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, tettek feljelentést, illetve alkalmaztak figyelmeztetést.

A Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 18-án közös ellenőrzést tartottak, amelynek célja a közlekedési balesetek megelőzése és a várostelepülések közlekedésbiztonságának javítása volt - írja a police.hu. A közös akció elsősorban azon járművezetők kiszűrésére irányult, akik a személyi sérüléses közlekedési balesetek létrejöttében vezető szerepet játszó jogsértéseket követték el.
Az ellenőrzések helyszínein Pápán tizenhárom sofőr hagyta figyelmen kívül az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közlekedési jelzőtáblát, amiért a rendőrök helyszíni bírsággal sújtották őket. További három sofőr a megengedett legnagyobb sebességet lépte túl, ők szintén helyszíni bírságot kaptak a velük szemben intézkedő járőröktől.  A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt hat gépjárművel közlekedő személynek kell közigazgatási bírságot fizetnie, míg egy sofőr a mobiltelefon vezetés közbeni használata miatt részesült helyszíni bírságban.
Egyéb közlekedési szabályszegések miatt további négy gépjárművezetőt figyelmeztetésben részesítettek a rendőrök.
Az ajkai rendőrök a sebességtúllépést elkövető személyeken kívül öt járművezetővel szemben intézkedtek, akik a mobiltelefonjukat vezetés közben kézben tartották és használták, ketten a záróvonal átlépésével követtek el szabálysértést, szintén kettő személlyel szemben a lejárt műszaki érvényességű járművel való közlekedés miatt kezdeményeztek szabálysértési feljelentést az egyenruhások.
További öt sofőr ellen egyéb szabálysértések elkövetése miatt jártak el.
A rendőrök felhívják a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy hasonló közös ellenőrzésre a jövőben is számítani kell a Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!