Hajmeresztő előzés a 710-esen

2022.10.15. 08:00

Fedélzeti kamera felvétele alapján kapcsoltak le az almádi rendőrök egy szabálytalankodó sofőrt (videó)

A balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

Forrás: Budapesti Autósok Közössége

A Budapesti Autósok Közössége 2022. október 5-én osztott meg egy fedélzeti kamerás felvételt honlapján - írja a police.hu
A videón egy 2022. október 4-én rögzített hajmeresztő előzés látható, amely a 710-es számú úton történt. 
A rendőrség a felvétel kapcsán eljárást indított, hivatalosan bekérte az eredeti felvételeket, majd néhány napon belül beazonosította a cselekmény sértettjeit és elkövetőjét. 
Az eljárás adatai szerint egy 29 éves férfi személyautójával az M7 autópálya irányából közlekedett a 710-es számú főúton, ahol irányjelző használata nélkül áttért a szemben lévő forgalmi sávba azért, hogy az előtte haladó tehergépkocsit megelőzze. Az erdőtelki fiatalember manőverét úgy hajtotta végre, hogy közben vele szemben kettő gépkocsi is közlekedett. A frontális ütközés elkerülése érdekében a szemből, egymás mögött érkező két sofőr erőteljesen fékezett, valamint hirtelen kormánymozdulattal az útpadkára húzódtak.

Az első gépkocsit egy 65 éves hölgy vezette, aki kihallgatásán elmondta, hogy amikor az útpadkára hajtott, akkor az autója megcsúszott és kis időre elvesztette uralmát a járműve felett, annyira megijedt. 
A 29 éves férfi a szabálytalan előzés végrehajtásával a vele szemben közlekedő autósok életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A fiatalember gyanúsítotti kihallgatásán cselekményét elismerte és megbánta.
Ellene a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon folyik büntetőeljárás közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!