Bíróság

2022.10.27. 14:00

Nem figyelt a marháira, elgázolta őket a Várpalotára tartó vonat

A vasúti közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétséggel és közérdekű üzem megzavarásával vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 42 éves nőt, akinek szarvasmarhái a sínekre tévedtek, s ezzel a vasúti közlekedés veszélyeztetése mellett járatkimaradást és több vonat jelentős késését okoztak.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint 2022. augusztus 14-én az esti órákban a terhelt a tulajdonát képező 120 marhát Várpalota külterületén, a vasúti sínek közelében terelte, azonban őrzésük nem volt megfelelően biztosítva, így 5 állat a csordából kiválva felment a PétfürdőVárpalota közötti vasúti sínekre. Ekkor érkezett oda a Veszprém irányából Várpalota felé közlekedő személyvonat, melynek vezetője észrevette a síneken ácsorgó szarvasmarhákat, dudált és vészfékezett, de már nem tudott megállni és a szerelvény elütötte a felügyelet nélküli állatokat. A vészfékezés miatt az utasok testi épsége veszélybe került, ám szerencsére nem sérül meg senki, az állatok viszont a baleset következtében elpusztultak. Az esemény miatt a vasúti vonalon négy vonat közlekedésében jelentős késések voltak, míg két járat részlegesen, egy pedig teljesen kimaradt. Az ügyészség az állatok tereléséért felelős nővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!