Ittas sofőr

2022.10.12. 19:00

Nem hiszed el, mit tett a férfi, akinek elvették a jogosítványát Pétfürdőn

Hiába vették el a vezetői engedélyét ittas vezetés miatt a rendőrök, utána ismét autóba ült az a sofőr, aki ellen folytatólagosan ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay-illusztráció

A vádirat szerint az 50 éves, ittas vezetésért már korábban is elítélt férfi június 25-én késő este Pétfürdőn erősen ittasan vezette személygépkocsiját, majd ittasságából kifolyólag áttért az út bal oldalára, és ott neki ütközött egy szabályosan parkoló járműnek. Emiatt a rendőrök intézkedtek, és ittasságát észlelve a helyszínen elvették tőle a vezetői engedélyét. Az intézkedés ellenére a férfi pár órával később, még mindig ittasan, immár vezetői engedély nélkül ismét autóba ült, ám a rendőrök ezúttal is megállították és felelősségre vonták ittas állapota miatt. Az engedély nélküli vezetés miatt külön szabálysértési eljárás is indult ellene. 

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!